Archiv 2020


ATLETICKÁ SEZÓNA 2020

Zlato z MČR v přespolním běhu putuje do Humpolce

Vloženo 13.12.2020

Vynikajícího úspěchu na závěr letošní sezony dosáhl starší žák - DANIEL DOČKAL.V konkurenci 94 závodníků získal na MČR v přespolním běhu Praze-Běchovicích mistrovský titul.
Po stříbru na dráze na 1500m je to další skvělý úspěch mladého talentovanjého závodníka, jehož trenérem je otec. Jménem celého AO TJ JIskra blahopřejeme Danielovi i celé jeho sportovní rodině v které vyrůstá, hodně zdraví a dalších sportovních úspěchů v kategorii dorostu v roce 2021.
Text- M.Krpálek

Foto stupně vítězů
Ze závodu

Zpátky do tréninku

Vloženo 3.12.2020

Aktuality k možnostem tréninků jsou na následujícím odkazu, pro detaily kontaktujte své trenéry: LÉTAK ZDE.

Králové a královny 2020 – vytrvalci

Vloženo 5.11.2020

KAS Vysočina zveřejnil anketu KRÁL A KRÁLOVNA -vytrvalci 2020. Na 2.místě v kategorii mužů na 1500m se umístil náš atlet DANIEL DOČKAL. Blahopřejeme.
Více zde odkaz na KAS Vysočina.

Běh Libušiným údolím - Třebíč

Vloženo 16.10.2020

Běh Libušiným údolím na KAS a výsledky *** ZDE ***.

Humpolecký běžec Daniel Dočkal zvítezil na přespolním běhu v Třebíčí, tento běh byl nakonec i poslední závod Běžeckého poháru....důvody všichni známe. Výsledky a odkaz na článek výše. Velká gratulace k prvnímu místu.

Zároven byl zrušen Krajský pohár v přespolním běhu v Jemnici (24.10.2020) a celý Krajský běžecký pohár mládeže do konce roku 2020. Více na webu KAS. Text - Eremka

OHLÉDNUTÍ ZA 40. SEZÓNOU ATLETIKY V HUMPOLCI

Vloženo 12.10.2020

Podzim je v plném proudu, malí i velcí atleti přidávají víc a víc vrstev funkčního oblečení a občasná nepřízeň počasí nám naznačuje, že je tady opět konec naší závodní sezóny. Pár závodů, zejména nějaké ty terénní běhy sice byly ještě v plánu, ale vzhledem k nepříznivé epidemiologické situaci v naší zemi se zřejmě už neuskuteční.
Pojďme se tedy společně poohlédnout za tou letošní končící, „kulatou“ ČTYŘICÁTOU SEZÓNOU našeho oddílu.

Tak hlavně – byla o něco kratší, protože začínala s téměř dvouměsíčním zpožděním! Nicméně i tak jsme toho stihli docela dost :-)

Přípravka

Jak mladší, tak starší přípravka opakovaně obsadila medailová místa v jednotlivých kolech Krajské ligy přípravek.

Mladší žactvo

I když mladších žáků a žákyň nemáme tolik, jako malých přípravkářů, musíme vyzdvihnout jejich skvělé umístění v Krajských přeborech družstev Vysočiny. Po finálovém kole v Třebíči se ml. žáci umístili na krásném 3. místě a ml. žákyně na 4. místě.

Stařší žactvo

A protože starších žáků a žákyň je ještě o něco méně, než těch mladších, občas se všichni domluví a jedou si zasoutěžit s „posilou“ z řady těch mladších. A možná i díky tomu se naši starší žáci umístili v Krajském přeboru družstev Vysočiny na skvělém 2.místě a oprávněně postoupili do republikového kola, kde obsadili 11. místo :-) Starší žákyně se v tomto roce umístily na 6. místě

Dorost

Stejně, jako v ostatních oddílech, tak i v tom našem s přibývajícím věkem zůstává čím dál méně aktivních atletů. I když je to téměř celorepublikový problém, snažíme se to pochopit a věřit, že ti, co z našeho oddílu odešli se k atletice třeba někdy v budoucnu opět vrátí a nebo alespoň zúročí vše, co se u nás naučili v nějakém jiném sportovním odvětví. V Krajském kole družstev dorostenců Vysočiny obsadil náš oddíl 7. místo, dorostenky obsadily 5. místo.

Muži

Jediným mužem našeho oddílu, který se letos aktivně účastnil různých závodů (zejména trailových běhů na opravdu různě dlouhých a náročných tratích) je Libor Eremka.

Informace o nejlepších výkonech a umístěních našich atletů jsou uvedeny v níže přiložených tabulkách.

Tímto ohlédnutím bychom chtěli vlastně moc a moc poděkovat a pochválit Vás všechny – atlety, jejich trenéry a rodiče. SPOLEČNĚ JSME TO ZVLÁDLI a společně budeme věřit tomu, že další sezóna už bude bez dalších, pro nás všechny ne moc příjemných opatření.TO DÁME!!!!


Umístění v tabulkách ČAS 2020

Umístění v top 10 KAS 2020

Absolutní rekordy muži

Absolutní rekordy ženy

Nejlepší výkony starší žáci, dorostenci, muži

Nejlepší výkony mladší žáci

Nature Run Liberec 4.10.2020 a Jizerská 50km 29.8.2020

Vloženo 9.10.2020

Definitivní poslední letošní (atletický) závod v režii RUNCZECH se konal 4. 10. 2020 v Liberci – 3. ročník NATURA RUN 23km / +500m. Prakticky všechny atletické závody v režii pořadatelů RUNCZECH byly letos zrušeny, přeloženy a zrušeny nebo rovnou zrušeny, ato včetně například mezinárodního maratonu v Praze…..důvody zná asi každý.

NATURA RUN - krosový závod se startem a cílem na náměstí Edvarda Beneše přilákal necelých 600 běžců na hlavní 23km trasu. Doplňkovým závodem byl krosový běh na 12km.

Hlavní trať vedla od liberecké radnice, okolo liberecké ZOO, kde trať začala stoupat do Jizerských hor. Trať vedla skrz známý, veřejnosti nepřístupný lom Ligranit, kde začal být krásný rozhled na protilehlý Ještěd a celý ještědský masiv. Trať stoupala až k přehradě Bedřichov, po otočce na přehradní hrázi následoval seběh do Bedřichova a dále trať klesala zpět do Liberce. Na start se postavil i náš běžec Libor Eremka, který nakonec doběhl na celkovém sedmém místě v čase 1:37:21.

Výsledky *** ZDE ***


Dne 29. 8. 2020 se v Jizerských horách konal běžecký závod JIZERSKÁ 50km. Start a cíl na stadionu v Bedřichově – běžecká trať je identická s tratí legendárního zimního běžeckého závodu na lyžích. Nejedná se o atletický závod, ale přesto se ho v součtu zůčastilo necelých 1600 (tisíc šestcet) běžců. Vedle běhu na 50km se konaly dva vložené závody na 22km a 11km. Nejdelšího běhu na 50km / +850m se účastil náš běžec Libor Eremka, který trať zdolal za 3hod 23min 43sec což nakonec stačilo na celkové druhé místo.

Výsledky běhu na 50km *** zde ***

Bernard Cup 2020z důvodů, které snad každý zná, byl závod v termínu 14.10.2020 zrušen

Vloženo 8.10.2020

Propozice 37. ročníku

Informační leták 37. ročníku běhu

Formulář prfo přihlašování

FINÁLE KPD MLADŠÍHO ŽACTVA – 27.9.2020 – Třebíč

Vloženo 3.10.2020

Ani družstva mladších žáků a žákyň tento víkend nezahálela. V neděli se utkala při finálovém kole KPD v Třebíči.
Sedm děvčat a tři chlapci si nejenom krásně zazávodilo, ale opět si zlepšilo několik svých osobních rekordů (800m, kriket…).

Z děvčat si nejlépe vedla Natálie Jankujová, která v celkovém bodování obsadila 5.místo se 2339 body. Z chlapců byl nejvšestranější David Zápařka, který obsadil 7. místo se 1152 body.
A protože šlo o poslední, finálové kolo, rozdávaly se jednotlivým oddílům nejenom diplomy, ale i medaile!
Je veliká škoda, že se pořadatelům v Třebíči vloudila chybička do celkových výsledků v kategorii ml. žáků i žákyň. Po komunikaci s KAS Vysočina se potvrdilo, že naši „kluci“ si vybojovali celkově krásné 3.místo a mohou se těšit na dodatečné předání bronzových medailí při nejbližší příležitosti. Děvčata jsou nakonec na 4. místě. Holky – hlavu vzhůru - „bramborová“ medaile je nejlepší motivací do další sezony!!!

Takže – všechno nakonec dobře dopadlo a všem patří veliká gratulace a poděkování za vzornou reprezentaci našeho oddílu! Díky – kluci, holky a trenéři :-)

Výsledky *** ZDE ***

FINÁLE KRAJSKÉ LIGY PŘÍPRAVEK – JIHLAVA 27.9.2020

Vloženo 29.9.2020

Ani naši nejmenší atleti nebyli uplynulý víkend pozadu!

V neděli 27. září se v Jihlavě konalo finále krajského přeboru přípravek ve čtyřboji. Závodu se za chladného počasí zúčastnilo 167 mladých atletů z osmi oddílů. Tentokrát se sešly obě dvě skupiny – západ + východ.

Na závodníky čekal čtyřboj – běh na 50 metrů překážek, hod míčkem, běh na 50 metrů a skok daleký.

S velkou radostí musím napsat, že „modrý Humpolec“ byl opět hodně vidět :-) 7x zacinkaly medaile a v celkovém, konečném pořadí se naši závodníci umístili na předních místech ve všech kategoriích:

DÍVKY – PŘÍPRAVKA – 1.místo
HOŠI – PŘÍPRAVKA - 1.místo
DÍVKY – MINIPŘÍPRAVKA – 3.místo
HOŠI – MINIPŘÍPRAVKA – 2.místo

Všem moc a moc blahopřejeme!
Jménem všech trenérů musím říci, že tento prodloužený víkend, který byl v našem kraji opravdu ve znamení atletiky, nám opět vlil spoustu nové energie do žil a ujistil nás v tom, že naše „práce“ s dětmi má opravdu cenu :-)

Děkujeme!

Výsledky *** ZDE ***a *** ZDE ***

Článek na KAS Vysočina *** ZDE ***
Text - V.Štaubertová

MČR družstev staršího žactva –skupina B Nové Město nad Metují

Vloženo 27.9.2020

Dne 26.9.2020 proběhlo v Novém Městě nad Metují MČR družstev starších žáků-skupina B (A skupina závodila v Bílině). Naše čtyřčlenné družstvo vedené Z. Šimkem si z této soutěže veze díky FILIPU NOUSKOVI 1.místo v běhu na 200m př. v novém skvělém rekordu 27,85 i nový rekord na 100m př.15,20. Filipe, to co jsi předvedl v jediném závodě překonat dva oddílové rekordy, se zatím nikomu nepodařilo. Výborně si vedla i štafeta 4x60m-30,64, která obsadila 3.místo v sestavě: Ondřej Šimek, Vítek Voda, Filip Zápařka, Filip Nousek. Osobní rekordy si zlepšili- 200m př. Filip Zápařka, 300m-Vítek Voda, koule-Ondřej Šimek.

Blahopřejeme Vám všem a děkujeme, i když vzhledem k počtu v jakém jste k závodu nastoupili se nedalo čekat lepší než 11. místo v soutěži družstev. Kompletní výsledky najdete na webu ČAS a máte je i možnost porovnat se skupinou A, která závodila v Bílině.
Text - M.Krpálek

MČR V ATLETICE STARŠÍHO ŽACTVA - TŘINEC 2020

Vloženo 19.9.2020

Vynikajícího úspěchu na MČR 19.9.2020 v Třinci dosáhl náš starší žák DANIEL DOČKAL když v běhu na 1500m skončil na skvělém 2.místě. Toto umístění je o to příjemnější, že jeho trenérem je jeho otec, kterému též patří naše díky. BLAHOPŘEJEME!!!.
Výsledky zde na webu KAS odkaz na výsledky



3.kolo KPD ML.ŽACTVA – Pacov 13.9.2020

Vloženo 15.9.2020

Další krásnou slunečnou sobotu prožili naši malí sportovci na závodech, tentokrát své síly měřili mladší žáci a žákyně. 3. kolo se konalo v Pacově a z našeho oddílu se jej zúčastnilo 15 dětí. I tentokrát si přijeli zasportovat také někteří členové naší přípravky, kteří se od příštího kalendářního roku posunou právě do kategorie mladšího žactva – Estel Hrazánková, Sofie Bártová, Sebastian Andrejev a Láďa Vávra.

Závodní trička v modré barvě našeho oddílu se opět několikrát objevila na stupních vítězů! Bylo překonáno několik osobních rekordů (OR) a naši kluci a holky opět posunuli hranice svých možností o kousek dál (nebo výš :-) )

Medailisté našeho oddílu:
500m…………...2.místo – Natka Jankujová – 5:41,77 – OR

skok vysoký……2.místo – David Zápařka – 143 cm – OR
……………….....2.místo – Agáta Nováková – 127 cm – OR
……………….....3.místo – Elen Holendová – 127 cm

skok daleký……3 místo – Elen Holendová – 443 cm – OR

4x60m ………3.místo – Krupka, Beran, Zápařka, Andrejev – 35,59

Všechny výsledky ** zde **

Všem moc a moc blahopřejeme!


Liga přípravek Vysočiny - skupina západ

Vloženo 6.9.2020

V sobotu 5. 9. 2020 se na atletickém stadionu v Humpolci konalo 3. kolo KRAJSKÉ LIGY PŘÍPRAVEK - západní skupina.

Soutěžilo 143 malých závodníků ze 6-ti oddílů ligové skupiny. Čtyřboj byl složen z – běhu na 50m, skoku do dálky z místa, hodu plným míčem – 1 kg a člunkového překážkého běhu. Dále štafeta 4x60m.

Naši atleti opět podali krásné výkony...a opět nám to „doma“ pořádně zacinkalo medailemi :-)



Ve všech věkových kategoriích se na prvním místě v celkovém čtyřboji umístili členové našeho oddílu!

Dívky - minipřípravka čtyřboj 1. místo - HOLUBOVÁ KATEŘINA

Hoši - minipřípravka čtyřboj 1. místo - FIKAR ADAM

Dívky – přípravka čtyřboj 1. místo - HRAZÁNKOVÁ ESTEL

Hoši – přípravka čtyřboj 1.místo - ANDREJEV SEBASTIAN

Krásné 2. místo mezi staršími děvčaty obsadila KLEMENTOVÁ BARBORA.



Štafetový běh 4 x 60m dopadl následovně:

Dívky – minipřípravka 3. místo – BERANOVÁ TEREZA, HOLUBOVÁ KATEŘINA,KALIVODOVÁ AMÁLKA, VINŠOVÁ DANIELA

Hoši - minipřípravka 1. místo – FIKAR ADAM, KAPUSTA MARTIN, ONDOK VÁCLAV, PÍCHA MIROSLAV;

Dívky – přípravka 1. místo – VODRÁŽKOVÁ EMA, VAKOVÁ NATÁLIE, HRAZÁNKOVÁ ESTEL, KLEMENTOVÁ BARBORA; 3. místo – HRAZÁNKOVÁ EMA, ŠTĚPÁNOV SÁRA, ŽÁČKOVÁ VIKI, POVOLNÁ KAROLÍNA;

Hoši – přípravka 1. místo – VÁVRA LADISLAV, ZELENKA PAVEL, PAUL VÁCLAV, ANDREJEV SEBASTIAN; 3.místo – MAREŠ LUKÁŠ, SVOBODA LUKE, URBAN TOBIÁŠ, KRNÁČ JAKUB

Všem závodníkům blahopřejeme ke krásným výsledkům a skvělému umístění a všem „pomocníkům“ z řad rodičů a dalších milovníků sportu, kteří nám včera pomohli se zajištěním závodu ještě jednou moc a moc děkujeme :-)

Finálové kolo Krajské ligy přípravek se bude konat v neděli 27.9.2020 v Jihlavě.

Liga přípravek Vysočiny - skupina západ

Vloženo 5.9.2020

Zde najdete výsledky z proběhlého závodu.

FINÁLE KPD JUNIORŮ, DOROSTU A ŽACTVA – JIHLAVA 30.8.2020

Vloženo 1.9.2020

Poslední prázdninovou sobotu vyrazilo naše družstvo na finále KPD do Jihlavy. Celkem 19 našich mladých atletů se skvěle zapojilo do připisování bodů na konto humpoleckého oddílu. Dařilo se zejména družstvu starších žáků, kteří několikrát obsadili přední místa ve svých disciplínách:

výška – FILIP ZÁPAŘKA – 156cm 2. místo
výška – DAVID ZÁPAŘKA – 141cm 3. místo
100m př. - FILIP NOUSEK – 15,4 s 2. místo
300m – VÍTEK VODA – 41,7 s 3. místo
4x60m - BERAN, KRUPKA, ZÁPAŘKA, PEŠEK – 37,0 s 3. místo

Skvěle zabodovala také dorostenka MAGDA GURIČOVÁ, která ve skoku dalekém obsadila 3. místo s výkonem 450cm.

Družstvo humpoleckých starších žáků si z Jihlavy nepřivezlo pouze diplom za celkové krásné 2. místo, ale také nominaci na Mistrovství České republiky družstev, které se bude konat poslední zářijový víkend (26.9.2020) v Novém Městě nad Metují!

Filip Nousek svým výkonem posunul oddílový rekord na 100 m překážek z 15,42 na 15,40. Filip Zápařka si vytvořil osobní rekordy na 100 m překážek a ve výšce, Vítek Voda osobní rekord na 300m.

Všem moc a moc blahopřejeme a koncem září budeme držet palce :-)

Všechny výsledky *** zde ***



Poděkování

Vloženo 27.8.2020

Po neskutečných čtyřiceti letech usilovné práce ukončil (kvůli svému zdravotnímu stavu), svoji činnost u atletického oddílu v Humpolci náš služebně nejstarší člen, pan Miroslav Krpálek. Jménem všech členů AO Humpolec bych mu chtěla velice poděkovat za vše, co pro náš oddíl udělal. Všichni mu přejeme hlavně pevné zdraví, štěstí, pohodu a spoustu chuti do dalších let.

Radka Brůnová, předsedkyně oddílu

Foto

Informace k závodů - LIGA PŘÍPRAVEK - ZÁPAD

Vloženo 18.8.2020

*** Základní informace k závodu ***

Aktualizace termínů - závody na stadionu TJ Jiskra Humpolec

Vloženo 11.8.2020

Na dále uvedeném odkazu naleznete aktualizovanou termínovku pro zbytek roku 2020. *** Aktualizovaná termínovka atletického oddílu. ***

NÁBOR DĚTÍ

Vloženo 10.8.2020

Dne 10.9.2020 se uskuteční nábor nových členů do atletického oddílu :-) Více informací zde v informačním letáku.


Zrušení Vrhačského trojboje

Vloženo 10.8.2020

Vrhačský trojboj, který se měl uskutečnit dne 28.9.2020 na atletickém stadionu v Humpolci, byl bohužel zrušen.

28. ročník Moravského UltraMaratonu - MUM

Vloženo 14.7.2020

V termínu 5.7. - 11.7.2020 se konal 28. ročník etapového ultramaratonu - MUM (Moravský UltraMaraton). Jedná se o týdenní běžecký závod, který se skládá ze 7 terénních maratonů během sedmi dnů. Každá etapa-maraton má odlišnou trasu, která vede Moravským krasem a Moravskou částí vrchoviny, průměrné stoupaní každého maratonu je okolo +900m. Vítězem je závodník, který v součtu všech maratonů dosáhne nejlepšího výsledného času. Více o závodu *** zde ***. Závod byl opět letošní rok pořádán jako MČr v etapovém ultramaratonu.

Závodník Libor Eremka zvítezil ve 3 etapách-maratonech (Lomnická; Tišnovská; Olešnická etapa) v následujících etapách-maratonech obsadil 1x 3; 2x 4; 1x 5 místo. V celkovém součtu dosáhl výsledného času 23hodin 43minut 49vteřin, které potřeboval pro zdolání celkových 301 km (celkové převýšení cca + 6200m) a vybojoval 2 místo se ztrátou 9min10s na vítěze. Výsledky *** zde ***.

Bild 1

Youth Athletics - Sokol Grand Prix v Kolíně

Vloženo 12.7.2020

V sobotu 11.7.2020 se dorostenec Tomáš Vincenc zúčastnil každoročně konaných závodů v Kolíně, které byly z důvodu pandemie přesunuty z května na červenec. Prázdninový termín tedy poznamenala nižší účast závodníků, a náš závodník, tak musel bojovat ani ne tak se soupeři, ale sám se sebou a snažit se posunout svůj výkon. Ve své oblíbené disciplíně hod oštěpem se mu to nakonec podařilo a zlepšil si svůj osobní výkon na 53,81 m tj. zlepšení o 2,5 m oproti výkonu z června 2020. Gratulujeme a přejeme mnoho dalších úspěchů!!

2. KOLO KPD ŽACTVA, DOROSTU, JUNIORŮ, MUŽŮ-PACOV 27.6.2020.

Vloženo 29.6.2020

Za krásného letního počasí proběhlo v Pacově 2. kolo KPD, které bylo zároveň závěrečným závodem základní části KPD. Naše dvanáctičlenná výprava dala o sobě tentokrát opravdu vědět. Výborně si vedli zejména starší žáci, kteří se několikrát prosadili na medailové pozice. Skvělý výkon podal tentokrát Filip NOUSEK vítěz běhu na 100m př. 15,42, který překonal 36 let starý výkon, jehož držitelem byl Jiří Morava (16,0) z roku 1969. Filip si vedl zdatně i na 300m, když výkonem 40,11 obsadil 3. místo a dostal se tak i na třetí místo v TOP 10 našeho atletického oddílu. Stejně skvěle si počínal i Daniel DOČKAL, vítěz běhu na 1500m 4:19,66 což ho řadí na 2. místo v TOP 10. Příjemným překvapením byli naši výškaři Ondra ŠIMEK (2) a Filip ZÁPAŘKA (3), kteří zdolali 153 cm. Výborný výkon podala i štafeta 4x60m v sestavě: Šimek, Nousek, Zápařka, Voda, která časem 31,56 obsadila 1.místo.Nelze přehlédnout vítězství našeho spolehlivého reprezentanta, dorostence Tomáše VINCENCE v hodu oštěpem výkonem 49,82m. Své nejlepší letošní výkony předvedly i Lenka Krejčí na 60m, Vítek Voda v běhu na 300m a 60m, Filip Zápařka na 100m př. Karolína Hrodková ve výšce, Magda Guričová v dálce a běhu na 100m. Škoda že se nedařilo držitelce rekordu Adrianě Dvořákové v oštěpu. Tímto závodem skončila jarní část zkrácené atletické sezony. Kompletní výsledky opět najdete na web stránkách KAS Vysočina.

Nyní následují prázdniny, kdy si můžete přijít podle svých možností zatrénovat každé pondělí. Využijte toho děvčata a chlapci, neboť již 30. 8. 2020 vás čeká finálové kolo KPD v Jihlavě. Komu to bude málo, může závodit i o prázdninách. Stačí si otevřít stránky ČAS a podívat se kde v našem okolí (okruhu 100 km) pořádají mítinky.

Přeji Vám všem hezké, prosluněné prázdniny a hodně úspěchu v podzimní části sezóny.

2.KOLO KLP -PACOV 20.6.2020

Vloženo 21.6.2020

V deštivém počasí se na atletickém stadionu v Pacově uskutečnilo 2.kolo KLP (skupina západ).
Naši mladí závodníci si vedli opět skvěle. Je třeba poděkovat všem závodníkům i jejich trenérům především za jejich přístup a nasazení v samotné soutěži v tak nepříznivých podmínkách. Humpolecká přípravka „šlape„ jak v kategorii jednotlivců, tak zejména ve štafetách 4x60m, kde na žádných závodech nechybí naši závodníci na stupních vítězů.

Z jednotlivcůje třeba tentokrát vyzvednout kategorii dívek starších, která se kompletně podělila o stupně vítězů - 1. Sofie BÁRTOVÁ, 2.Estel HRAZÁNKOVÁ, 3.místo Barbora KLEMENTOVÁ + 7 závodnic v první desítce z 37 startujících . Na stupních vítězů ani tentokrát nechyběli starší hoši 1.Nikolas JANKUJ, 3. Sebastián ANDREJEV, 8. P. Zelenka a další tři skončili v druhé desítce z 25 závodníků. V nejsilněji obsazené kategorii mladších dívek ze 40 startujících skončila Amálie Kalivodová těsně pod stupni vítězů čtvrtá, Kateřina Holubová pátá. 23 startujících v kategorii hochů mladších ovládl s přehledem náš nejlepší závodník, malý postavou a velký výkonem - Adam FIKAR, čtvrtý skončil Míra Pícha, další dva Svoboda, Beran se umístili v druhé desítce. A jak dopadla naše chlouba štafety 4x60m?

1.místo: dívky starší A (Bártová, Hrazánková E, Klementová, Vaková)

Hoši starší: (Paul, Vávra, Jankuj, Andrejev)

2.místo : dívky starší B (Hrazánková, Povolná, Vinšová, Vodrážková)

Hoši mladší : (Pícha , Beran, Svoboda, Fikar)

Dívky starší C a hoši starší B skončili shodně na 5.místě.

Dívky mladší (Beranová, Holubová, Kalivodová, Koubková)

Kompletní výsledky 2.kola KLP(skupina západ) najdete na našem webu - * Výsledky *, nebo na webu KAS Vysočina.


Ještě jednou vám děvčata a chlapci děkujeme, přejeme hezké prožití prázdnin a těšíme se nashledanou na našem stadionu v Humpolci 5.září 2020 při 3. kole KLP 2020.


KRAJSKÝ PŘEBOR MUŽŮ, ŽEN, JUNIORŮ A DOROSTU-2020

Vloženo 15.6.2020

V sobotu 13.6.2020 se v Jihlavě uskutečnil KP jednotlivců. Ve výše uvedených kategoriích nastoupilo na start celkem 131 závodníků.
Náš oddíl zastupovali dva závodníci - TOMÁŠ VINCENC (dorostenec) zvítězil s převahou v hodu oštěpem výkonem 49,95m, neboť nestartoval jeho největší soupeř a vedoucí letošních krajských tabulek Adam Havlíček (51,96m). Mimo soutěž si vedl znamenitě opět DANIEL DOČKAL - (starší žák), který si to rozdal dorostenci na 1500 m a výkonem 4:23,99 skončil třetí v osobním rekordu. Blahopřejeme oběma našim závodníkům.

Fotky ve fotogalerii.

Kompletní výsledky na webu KAS Vysočina.

2.KOLO KPD MLADŠÍHO ŽACTVA - 14.6.2020

Vloženo 15.6.2020

Na start 2. kola KPD ml.žactva, které se konalo v Havlíčkově Brodě nastoupilo celkem 165 atletů. Druhé kolo bylo zajímavé tím, že si mohl každý závodník zvolit maximálně 3 disciplíny + štafetu. Naši atleti se opět neztratili v davu a vybojovali 1x 1.místo – DAVID ZÁPAŘKA (výška), 3x3.místo - NATÁLIE JANKUJOVÁ (600m), a uzdravený DAVID KALIVODA (kriket. míček, oštěp). Příjemně překvapil MATĚJ BERAN, čtvrtý v běhu na 1000m a stejně tak i štafeta chlapců na 4x 60 m. V družstvech skončil náš tým chlapců opět na 4.místě, děvčata byla pátá. V obou kategoriích startovalo deset družstev. Škoda, že naši vinou NIKOLAS JANKUJ (ročník 2010) mohl startovat jen mimo soutěž. Jeho čas na 60m byl druhý a na 150m čtvrtý nejlepší. Kromě něj mají předpoklad startovat v kategorii mladšího žactva nejméně ještě dva další závodníci přípravky (musí být ale v evidenci ČAS).

Výsledky opět najdete na web. stránkách KAS Vysočina.

1.KOLO KLP - HAVLÍČKŮV BROD

Vloženo 8.6.2020

Humpolecká přípravka excelovala v 1.kole krajské ligy přípravek (skupina západ), která se uskutečnila 7.6.2020 v Havlíčkově Brodě. To zatím historie mladé atletiky nepamatuje, aby všechny čtyři kategorie vyhráli naši závodníci.

Mladší přípravka hoši: 30 startujících 1. FIKAR Adam.
Starší přípravka hoši: 31 startujících 1. JANKUJ Nikolas, 2. ANDREJEV Sebastián
Mladší přípravka dívky: 50 startujících 1. HOLUBOVÁ Kateřina, 3. KALIVODOVÁ Amálie
Starší přípravka dívky: 41 startujících 1. BÁRTOVÁ Sofie, 2. HRAZÁNKOVÁ Estel

ŠTAFETY - 4x60 m:
Hoši mladší - 1.místo (Beran, Pícha, Fikar, Ondok) - 44,28s.
Hoši starší - 1.místo (Andrejev, Jankuj, Vávra, Paul) - 37,53s.
Dívky mladší - 3.místo (Beranová, Holubová,Kalivodová, Koubková) - 42,68s.
Dívky starší - 1.místo (Hrazánková E., Klementová, Vaková, Bártová ) - 37,01s.

Děkujeme všem závodníkům přípravky i jejich trenérům za vzornou reprezentaci oddílu a přejeme hodně úspěchů i v dalším kole které se koná 20.6. v Pacově. Výsledky na našem webu nebo na webu KAS Vysočina.

Kompletní výsledky *** ZDE - jednotlivci***
Kompletní výsledky *** ZDE - štafety***
*** ČLÁNEK ZDE ***.
FOTOGALERIE


1.KOLO KPD STARŠÍHO ŽACTVA A DOROSTU 2020 - Jihlava

Vloženo 8.6.2020

V sobotu 6.6.2020 měl svoji premiéru v Jihlavě KPD staršího žactva a dorostu. Celkem 9 našich atletů nastoupilo na start I.kola KPD a nevedli si vůbec špatně. Skvělou běžeckou formu prokázal náš nejlepší běžec DANIEL DOČKAL v běhu na 800m časem 2:06,35, což jej zatím řadí na 3.místo našich dlouhodobých tabulek v této kategorii. Příjemným překvapením byl i výkon FILIPA NOUSKA v běhu na 60m a pak i vítězství v běhu na 200m př. rovněž výborným časem 30,30, který také znamená 3.místo v dlouhodobých tabulkách oddílu. Třetím v řadě byl i dorostenec TOMÁŠ VINCENC, který zvítězil v hodu oštěpem 700 gr výkonem 49,57m. Za snaživé výkony, které přinesly body do soutěže družstvem třeba také pochválit dorostence Jana Pohana a st.žáky - Filipa Zápařku, Vítka Vodu, Ondru Šimka, kteří ze 68 body obsadili v 1.kole KPD čtvrtou příčku. Zklamáním je účast děvčat, kde nastoupily jen dvě naše závodnice Eliška Svobodová a Adriana Dvořáková, takže jsme v soutěži družstev dívek nezískali ani bod. Kde zůstali další závodnice staršího žactva a dorostenky??

2.kolo KPD proběhne 27.6. 2020 na stadionu v Pacově.

KOMPLETNÍ VÝSLEDKY 1.KOLA NAJDETE NA WEBU KAS a ČAS VYSOČINA.

Kompletní výsledky *** ZDE *** a *** ČLÁNEK ZDE ***.


SPOLU NA STARTU

Vloženo 2.6.2020

V počtu 54 závodníků se náš oddíl TJ Jiskra Humpolec zapojil do projektu ČAS nazvaném “Spolu na startu„ aby tak společně s dalšími 172 atletickými oddíly a kluby odstartoval závodní část venkovní sezony. Chtěli jsme ukázat, že atletika je sport, který se umí přizpůsobit situaci v této těžké době a připravit adekvátní podmínky pro naše závodníky. Mítinky po celé republice dokázali přivést na stadiony atlety všech věkových kategorii včetně nejlepších českých reprezentantů. Pěkné výkony předvedly i někteří naši závodníci jak v kategorii přípravky, která závodila od 15 hodin ve třech disciplínách - dálka, míček, 50m př. Po nich od 16,30 hod. se představilo starší žactvo a dorost.

Nejlepší výkony jsme zaznamenaly v hodu oštěpem, kde byly vytvořeny dva nové oddílové rekordy. Dorostenec TOMÁŠ VINCENC překonal 17 let starý rekord Miroslava Palána výkonem 51,24m (dosud 51,05m) a o další rekord se postarala st.žákyně ADRIANA DVOŘÁKOVÁ výkonem 23,67m (dosud Johana Hendrychová 18,64m.) osobní rekordy na 800m si zaběhli starší žák Daniel Dočkal (2:09,3) a dorostenec Jan Pohan (2:12,9). Slušný výkon v hodu oštěpem předvedla i mladší žákyně Natálka Jankujová (24,40) a Filip Nousek na 150m (19,5), Ondra Šimek v oštěpu (34,30 m) oba v kategorii starších žáků. Skvělé počasí podtrhlo krásné sportovní odpoledne z kterého si všichni účastníci závodu odnesli nějakou sladkost odznak „BHS“ a pohlednici podepsanou reprezentantem Pavlem Maslákem.

Kompletní výsledky *** ZDE *** a *** zde ***. Fotky naleznete ve fotogaletii.


1.KOLO KPD MLADŠÍHO ŽACTVA- JIHLAVA 31.5.2020

Vloženo 31.5.2020

Náš oddíl zde byl zastoupen 13 závodníky (5 chlapců, 8 děvčat). Po dlouhé odmlce měli možnost obě družstva změřit své síly se svými soupeři. Nedopadlo to nejlépe, hoši skončili ve družstvech na 4.místě, děvčata na 5.místě. Snaha v chladném a deštivém počasí byla, ovšem výkony některých závodníků zůstali za očekáváním, zejména děvčat. Nejlepšího umístění v jednotlivých disciplínách dosáhli hoši FILIP VACATA - 1.místo v dálce 3,92m, 3.místo na 60m př.-12,03, JINDŘICH PEŠEK 1.místo v hodu míčkem -37,99 m. David Zápařka -4.místo dálka, Matěj Beran- 9. místo na 800m i 60m. Z děvčat nejlepšího umístění dosáhla Nátalka Jankujová na 800m 6.místo, Elen Holendová 7.místo v dálce, 9.místo v hodu míčkem.

V celkovém pětiboji chlapců obsadil 6.místo Filip Vacata, 9.místo Matěj Beran, další skončili v druhé, nebo třetí desítce. U děvčat byla nejlepší na 18. místě Natálie Jankujová. Další závodnice skončili v čtvrté až 8 desítce. Startovalo 111 závodníků ze sedmi oddílů.

Další 2. kolo se uskuteční 14.6. v Havlíčkově Brodě. Věříme, že všichni tam své výkony vylepší.

Kompletní výsledky 1.kola najdete na webu ČAS nebo KAS Vysočina. *** Odkaz na článek KAS ***, kde naleznete výsledky a fotogalerii.


LIGA VYSOČINY PŘÍPRAVEK HAVLÍČKŮV BROD

Vloženo 29.5.2020

Liga Vysočiny přípravek Havlíčkův Brod - propozice závodu


Spolu na startu

Vloženo 20.5.2020

Propozice spolu na startu - přípravka - červen 2020

Propozice spolu na startu - žactvo, dorost - červen 2020


Aktualizace termínovky KAS

Vloženo 18.5.2020

Na odkazech níže naleznete informace vydané KAS a ČAS k nové, aktualizované termínovce.

*** Kalendář KAS ***

*** Kalendař KAS (pdf. aktualizace 18.5.2020) ***

*** Kalendař ČAS (pdf. aktualizace 18.5.2020) ***

Spolu na startu a Rozvolnění opatření ve sportu.

Vloženo 2.5.2020

Na odkazech níže naleznete informace vydané KAS k aktuální situaci.

*** Rozvolnění opatření ve sportu ***

*** Spolu na startu ***



MČR žáků a žákyň v hale

Vloženo 2.3.2020

Skvělý výkon na MČR v hale Otakara Jandery v Praze podal náš závodník DANIEL DOČKAL, který skončil těsně pod stupni vítězů v konkurenci 16 závodníků na výborném 4.místě v běhu na 3000m časem 9:43,51. Výsledky z těchto závodů najdete na web stránkách KAS. Blahopřejeme Dane !

*** Výsledky zde ***

Foto - Daniel Dočkal

Foto - Daniel Dočkal

Krajský Přebor Vysočiny v hale 2020

Vloženo 3.2.2020

Stručná statistika z proběhlého KP Vysočiny v Praze * ZDE *

Krajský Přebor Vysočiny v hale 2020

Vloženo 27.1.2020

Tuto neděli se v Praze uskutečnil KP Vysočiny v hale. Náš oddíl reprezentovalo celkem deset atletů. Nejlépe si vedli mladí atleti a veterán Libor Eremka. O čtyři umístění „na bedně“ se podělili:

  • Filip Zápařka - 1.místo 60m př, 3.místo výška,
  • Daniel Dočkal v běhu 1500m - druhý v osobním rekordu 4:26,3 s.
  • Vítek Voda - třetí v běhu na 300m - 42,29 s.

Veterán Libor Eremka, který běžel úplně první závod v hale, trať 3000m v čase 9:54,6 s - skončil čtvrtý. O dvě šestá místa (60m, 200m) se postaral dorostenec Tomáš Vincenc. Trochu zklamáním, je až šesté místo Adriany Dvořákové v kouli (8,40m). Své maximum odvedla Lenka Krejčí, ovšem její výkony nestačili na finále. Osobní rekordy, i když jen v rozbězích si odvezli Karolína Hrodková (60m, 60mpř), Elen Holendová (60mpř), Magda Guričová (200m). Kompletní výsledky najdete na web stránkách KAS nebo ĆAS.
MK

Foto - Filip Zápařka

Foto - Vítek Voda


Třetí start na BBP a třetí vítězství !

Vloženo 20.1.2020

RADOSTICKÁ NEREZOVÁ DESÍTKA 18.1. 2020
Třetím vítězstvím v 6. závodě BBP, který se konal o tomto víkendu se prezentoval náš závodník v kategorii starších žáků Daniel DOČKAL, což svědčí o jeho letošní vyrovnané formě. Blahopřejeme Dane!

*ZDE Výsledky*

E.L. + MK



Krajský přebor Vysočiny v hale 2020

Vloženo 19.1.2020

Dne 26.1.2020 proběhne v Praze Krajský přebor Vysočiny. Více informací * v propozicích ZDE *. Přihlášky se podávají přes Atletický webový portál do 24.1.2020.


46. ročník Zimního běhu na Blaník

Vloženo 13.1.2020

Stejně jako Daniel Dočkal, tak i Libor Eremka zahájil letošní běžeckou sezonu. V 46. ročníku Zimního běhu na Blaník doběhl Libor Eremka na výborném 2. místě, když vzdálenost 23,5km s převýšením 695m - z vlašimského zámku na rozhlednu na Velkém Blaníku a zpět - zdolal v čase 1:40,17 ze 154 závodníků kategorie MA (18-39 let), celkový počet všech běžců na startu byl 458 startujících. Čímž obhájil 2. místo z roku 2019 a přidal 7 dokončený Zimní běh na Blaník v řade (celkem: 1x 1.místo, 3x 2. místo; 2x 4. místo; 1x 9. místo). .

Věříme, že si stejně dobře povede v hlavní sezoně, při závodech ČAS (MČR- maraton, půlmaratón, běh do vrchu , běh na 10km atd.). Blahopřejeme! MK - statistik

*VÝSLEDKY - Běh na Blaník - ZDE*

Foto

Daniel Dočkal - 2 starty na BBP a 2 první místa

Vloženo 10.1.2020

O výborném prvním místě ze dne 4.1.2020 v Kuřimi u Brna jsme psali níže.
Jenom pro doplnění dodáváme, že se jedná o druhý start v letošním Brněnském běžeckém poháru našeho běžce. Daniel Dočkal se účastnil i prvního závodu v Jehnicích u Brna dne 17.11.2019 - kde bral taktéž první místo! Gratulujeme!

Výsledky z Jehnic zde *VÝSLEDKY - BĚH O POHÁR JEHNIC - ZDE*

Daniel Dočkal nejlepší na BBP - Kuřimský kros 2020!

Vloženo 10.1.2020

Bild 1

BRNĚNSKÝ BĚŽECKÝ POHÁR 2020.
Stejně jako loni zvolil náš starší žák Daniel Dočkal do své přípravky na MČR v přespolním běhu, který se letos poběží 28.3.2020 v Táboře, seriál zimních běhů BBP. A že mu to zatím běhá, svědčí i 1.místo v pátém závodě, který se konal 4.1.2020 v Kuřimi. Blahopřejeme ! Na přiloženém snímku: Na stupních vítězů - zleva Růža Tomáš, Daniel Dočkal, Lopour Šimon.

Velké foto zde

Více informací o BBP (Brněnský běžecký pohár) naleznete na webu atletické oddílu VSK Univerzita Brno nebo přímo *ZDE*
BBP, pro všechny kategorie, pokračuje šestým závodem dne 18.1.2020 v Radosticích u Brna.

E.L. - spravce webu

VÝZVA KAS KRAJE VYSOČINA

Vloženo 4.1.2020

KAS Vysočina hledá nového krajského manažera. Více informací zde.

E.L. - spravce webu

ATLETICKÉ STATISTIKY KRAJE VYSOČINA 2019

Vloženo 2.1.2020

KAS Vysočina vydal HALOVOU atletickou ročenku pro rok 2019, zde si jí můžete prohlednout!

Dále vyšel přehled nejlepších výkonu roku 2019 Kraje Vysočina pro kategorii MUŽŮ a ŽEN pro klasické atletické disciplíny. Zde!

Atletická ročenka Kraje Vysočina - vše mimo HALU - zatím nebyla vydána. Až bude vydána budeme Vás informovat.

Starší vydání Atletických ročenek jsou k dispozici zde.

E.L. - spravce webu

BLÍŽÍCÍ SE ATLETICKÁ SEZÓNA 2020

Vloženo 28.12.2019

Všichni máme za sebou klid a pohodu Vánoc a nastal čas podívat se kupředu na blížící se atletickou sezonu 2020, která začne hned v lednu v Praze na Strahově dne 26.1. protože se uskuteční Krajský přebor Kraje Vysočina v hale.

Návrh termínovky KAS pro rok 2020: ZDE

Termínovka ČAS pro rok 2020: ZDE

E.L. - spravce webu

ATLETICKÁ SEZÓNA 2019

Vloženo 11.11.2019

Dovolte mi malé ohlednutí za skončenou atletickou sezonou 2019. Při jejím hodnocení převažují zcela jasně výsledky našich mladých atletů, i jednoho závodníka kategorie mužů , kteří se svými výkony začínají prosazovat jak v rámci kraje Vysočina, tak i v soutěžích pořádaných v ČR. Svědčí o tom statistika ČAS , která zachycuje pořadí našich nejlepších . Přípravka starší : Umístění v tabulce stovky nejlepších závodníků ČR této věkové kategorie hoši- David KALIVODA -7 umístění (nejlepší 1.místo v oštěpu) , Filip VACATA -6 umístění , David ZÁPAŘKA -4 umístění . V kategorii děvčat jsou to Agáta NOVÁKOVÁ a Tereza HOLUBOVÁ - obě 4 umístění, Kateřina VACKOVÁ a Barbora HNÁTOVÁ-obě 1 umístění. V mladším žactvu patří mezi naše nejlepší naše závodníky Filip ZÁPAŘKA-4 umístění (výška,pětiboj,60mpř,dálka) Adriana DVOŘÁKOVÁ - 2 umístění (koule,míček) ,Lenka Krejčí- 1 umístění (dálka)a Natálie JANKUJOVÁ (pětiboj). Starší žactvo má své zastoupení dvěma závodníky Daniel DOČKAL -3 umístění (1500m, 3000m, přespolní běh), Tomáš VINCENC -1 umístění (oštěp) a dokonce se do této kategorie zařadili i dvě závodnice patřící svým věkem do mladšího žactva -Adriana DVOŘÁKOVÁ (koule ), Natálie JANKUJOVÁ (1500m). V kategorii mužů se v tabulkách ČR umístil i náš nejlepší běžec LIBOR EREMKA (maraton). Největší úspěchy kromě medailových umístění v rámci kraje Vysočina získali starší žáci Daniel Dočkal -4.místo na MČR v přespolním běhu,8.místo na MČR v běhu na 1500m, Tomáš VINCENC 6.místo na LODM,8.místo na MČR v hodu oštěpem, mladší žák Filip ZÁPAŘKA -10.místo v kvalifikaci skoku dalekého na LOUD, 5.místo ve skoku vysokém a 3.místo jako člen „bronzové“ štafety mezikrajovém utkání ve Vyškově. Výborným výsledkem se prezentoval i Libor EREMKA v Pražském maratonu-14.místo, na MS v běhu na 50 km v Brašově- 41.místo, v Plzni běhu na 100km -6.místo. Na MČR v běhu do vrchu Hubert Nesporý-3.místo(K50) celkově 17.místo. To vše jsou letošní aktiva,která nám dělají radost. Kompletní výčet umístění najdete v tabulkách našeho AO,nebo KAS a ČAS. Co nás stále dlouhodobě trápí, je přístup některých mladých závodníků, kteří nedokážou absolvovat šest závodů v sezoně, abychom získali maximální počet bodů a tím i vyšší finanční ohodnocení pro „Můj klub“ z MŠMT. Letos tuto normu splnilo jen 28 závodníků z 65!! Je to neférové ke všem ostatním členům družstva a hlavně ke svým trenérům, kteří se vám celoročně věnují.
Děkujeme všem atletům , trenérům, rozhodčím i rodičům, kteří se aktivně zapojili do organizace všech soutěží v roce 2019 a přejeme úspěšný rok 2020,kdy náš atletický oddíl TJ Jiskra Humpolec oslaví čtyřicet let od svého založení. Miroslav Krpálek -statistik AO

Více o atletické sezoně 2019 naleznete v Archivu pro rok 2019! Nebo klikněte ZDE!